Over ons


Hoe het begon in 2007

Na overheveling van de taak Hulp bij het Huishouden naar gemeenten begon Zorg-Lokaal in 2007 onder de naam WMO kantoor. Dit is ontstaan na privatisering van het toenmalige CZ Zorgkantoor.
 
De gebruikte systemen en processen binnen de AWBZ werden verbeterd en specifiek ingericht voor de individuele gemeenten. Deze innovatieslag vormde het fundament voor onze huidige dienstverlening.

Wat we doen

Verantwoord georganiseerde en uitgevoerde administratieve processen leveren gemeenten data voor stuur- en managementinformatie. Dit geeft gemeenten grip om:
 
gefundeerd gemeentebeleid op te stellen;
 
passende inkoopafspraken te maken met zorgaanbieders;
 
doelmatige zorgondersteuning te bieden aan inwoners;
 
rechtmatigheid van betalingen aan zorgaanbieders aan te tonen.
 
Met onze kennis van het berichtenverkeer (iJw/iWmo), administratieve processen, financiële processen en data-analyse bieden wij gemeenten deze grip.


 

Van (gedeeltelijke) uitvoering van administratieve processen en onderzoek tot en met projectmanagement op locatie. We zijn bekend met de inspannings-, output-en taakgerichte uitvoeringsvarianten.
 
 Jaarlijks passeren honderden notaregels van zorgaanbieders ons eigen digitale platform voor iJw/iWmo berichtenverkeer: het Zorg-Portaal;
 
Via ons dienstenvouchersysteem schaffen burgers vouchers aan voor extra ondersteuning;
 
Voor diverse gemeenten voeren we onderzoek naar zorglevering uit via telefonisch onderzoek of huisbezoeken;
 
 Onze consultants, data coaches en backoffice experts adviseren en ondersteunen gemeenten projectmatig vanuit ons kantoor of op locatie.
 
Onze experts (backoffice, financiën, IT) staan vijf dagen per week klaar voor vragen vanuit gemeenten, zorgaanbieders en burgers.
 
Samen verder met grip op verantwoorde zorginzet.


Wat we doen
Onze klanten
Het team
Publicaties

Met onze gratis digitale Quickscan heeft uw gemeente snel en gemakkelijk binnen ca. 20 minuten inzicht in de organisatorische volwassenheid van het huidige administratieve proces dat start zodra de indicatie wordt afgegeven. Lees       meer ...

De Quickscan voor gemeenten

 

Grip op zorginzet en -uitgaven.